Yoga at the office

Yoga waar en wanneer je wil, dat is écht waar Yoga met Evy voor staat. Dus naast je yogamat thuis wil ik je ook inspireren om yoga te integreren in je werkomgeving, vooral wanneer je een zittende job hebt. Yoga achter je bureau, tijdens een meeting, in de lunchpauze,… het enige wat je nodig hebt, is een stoel en het Office Yoga pakket in de app.

Deze office yoga gebeurt tussendoor, net daarom heb ik alle oefeningen apart opgenomen zodat je er één of enkele oefeningen per dag kan uit nemen. De poses zijn vooral gericht op het creëren van ruimte in je lichaam.

Start met één pose en herhaal deze op regelmatige basis tot je de pose helemaal onder de knie hebt. Voeg er dan een tweede pose aan toe en bouw zo op tot je een variatie van enkele poses kent en kan toepassen. Hou in het achterhoofd dat het gemiddeld 21 dagen duurt vooraleer je een nieuwe gewoonte aanleert, gun jezelf de tijd om te ontdekken en te leren.

Schouderstretch

De poses vragen geen vreemde houding, maar het kan natuurlijk wel wat blikken opleveren van je mede-collega’s. Net daarom is de ene pose al wat gemakkelijker te volgen dan de andere. In meeting kan je er subtiel een rollende schouderstretch tussen steken of je heupen openen door je linkervoet op je rechterknie te leggen (en omgekeerd), maar de adelaar of voorwaartse buiging hou je vermoedelijk liever voor een moment met minder publiek :-)

Ik ben benieuwd welke pose jij opneemt in je werkomgeving, en hoop vooral dat het je ruimte geeft, zowel wat ademruimte als mentale ontspanning op je werk als ruimte in je lichaam door je zitpatroon te doorbreken.