Doga – yep, yoga met je dog!

Yoga is er in alle vormen en kleuren, dat maakt het net zo leuk. Je vindt vast en zeker een variant die bij jou past, misschien is dat wel doga! In Vlaanderen en Nederland is doga nog niet zo populair, maar over the ocean zijn ze al helemaal into doga. Het is niet alleen een plezier voor je hond, maar ook een extra uitdaging voor jezelf. Je versterkt je band met je hond, en kan (bij kleinere exemplaren weliswaar) het gewicht van je hond gebruiken om je oefeningen pittiger te maken.

Voor deze opnames in samenwerking met Hondenparadijs Chew.be selecteerden we 2 doga stars, namelijk Waldorf (+-10kg) en Loe (+- 3kg). Beide honden hadden geen doga ervaring, en dat was ook helemaal niet nodig. Tijdens de opnames amuseerden ze zich te pletter, en ik vond het ook super om te doen.

Het volledige lespakket is beschikbaar in de Yoga met Evy app voor slechts €3.99. Het omvat 22 korte videos met poses verdeeld over thema’s zoals warming up, zittende houdingen, tussendoortjes, staande houdingen en cooling down. Goed voor meer dan een uur doga-plezier dat je onbeperkt kan blijven herhalen. De staart van je hond zal na enkele oefeningen al meteen gaan kwispelen wanneer jij jouw yogamatje uitrolt ;-)