Het verhaal achter Yoga met Evy

Nadat ik sinds 2006 menig Vlamingen én Nederlanders aan het lopen kreeg, moest ik enkele jaren later na een knie-operatie zelf op zoek naar een alternatieve beweegvorm. Stilzitten was niet aan mij besteed, en ik wilde graag mijn herstel een extra duwtje geven. Een vriendin vertelde me vol passie over hangmatyoga. Ik keek haar met wat ongeloof in de ogen aan, en dacht bij mezelf “you’re kidding, right?!”. Yoga was toen in 2009 nog niet zo ingeburgerd als nu, en de combinatie met een hangmat dreef me nog meer de zweverige richting uit. Toch gaf ik het een kans, en daar heb ik absoluut geen spijt van. De eerste les was zeker en vast wennen, die hangmat bleek niet te worden gebruikt om te chillen, maar wel om je oefeningen nog intenser te maken. Het brengt je uit balans als je niet oplet en zorgt ervoor dat je je core nog meer moet aanspannen dan wanneer je yoga op een mat beoefent. Een heel toffe ontdekking die me zin deed krijgen in meer.

Ik ontdekte naast hangmatyoga ook andere yogavormen en begon me meer en meer te verdiepen in het bredere kader. Het was de ideale aanvulling op mijn looptrainingen, omdat het mijn lichaam leniger, maar ook sterker en steviger maakte. De spieren die door de ritmische loopbewegingen korter werden, kregen opnieuw hun flexibiliteit door specifieke yogaposes. Poses die mijn core verstevigden, bevorderden mijn loophouding. A match made in heaven!

Enkele jaren later zette ik de stap om zelf yoga-instructeur te worden. En daar schuilt het begin van de Yoga met Evy app. Mijn variabele (en overvolle) agenda laat het niet toe om op vaste tijdstippen yogales te geven, én ik wilde mijn nieuwe ervaringen niet enkel rond de kerktoren delen, maar veel breder verspreiden. In navolging van de Start 2 Run en Hardlopen met Evy app werkte ik samen met Energy Lab een nieuwe app uit, namelijk Yoga met Evy. Een app boordevol videos waarin ik basisposes stap voor stap uitleg én waarin je verder kan gaan in een specifieke yogastijl. Want ook dat was in de beginjaren een nieuwe ontdekking: er is niet zomaar één yogavorm, maar er zijn honderden vormen die elk een eigen focus hebben. In de app vind je alvast pakketten rond Yin Yoga, Vinyasa Yoga, Yoga voor Sporters, Zwangerschapsyoga, en ga zo maar door.

Ik hoop dat deze Yoga app jou ook kan inspireren. Rol je matje uit, start de app op je tablet, smartphone of stream naar je tv en geniet van jouw me-time moment!

Namasté,

Evy