Kan iedereen met yoga beginnen?

Voor alles is een eerste keer, hé!
Geef jezelf alvast maar een pluim! Echt top dat je wil starten met yoga. Strak plan! Na een poosje oefenen ontdek je en voel je de vele voordelen van yoga. Al snel wordt je lichaam strakker, leniger en krachtiger. Your body will like it! Maar ook op mentaal en emotioneel ga je jezelf een boost geven. Na een poosje merk je dat je stress beter het hoofd kan bieden waardoor jij je beter in je vel voelt. Verwacht natuurlijk niet dat je de uitwerking ervan al na één les voelt. Volhouden en regelmatig oefenen is de boodschap. Een ideaal tempo is 2 sessies van 30 minuten per week.

Wil je de basis van yoga ontdekken dan raden we aan om het Start 2 Yoga traject te volgen. 21 korte workshops met top teachers die je de essentiele basis van yoga aanleren. Na deze reeks heb je voldoende kennis om op een veilige manier thuis yoga te beoefenen.

Een hele belangrijke is dat je geen pijn mag voelen. Pijn is een alarmsignaal van het lichaam met een duidelijke boodschap dat je iets verkeerd doet. Als je pijn hebt, kom dan langzaam terug uit de houding of voer een makkelijker variatie van de houding uit. Yoga is een oefening die je spieren versterkt en stretcht. Een yogahouding kan dus best uitdagend zijn en wat discomfort met zich meebrengen. Het goede nieuws is: hoe je meer oefent, hoe makkelijker het wordt.
Maar scherpe pijn is een NO-GO! Luister dus naar jouw lichaam en doe wat goed voor je is.