Welke yogastijl past bij mij?

Yoga bestaat in allerlei vormen en kleuren, het is op zich al flexibel, krachtig en evenwichtig!

Zodra je de basis goed onder de knie hebt (daarvoor heb ik de Start 2 Yoga lespakketten voor je klaar staan), kan je verder gaan met een specifieke stijl, of een combinatie van stijlen. Om meer te weten te komen over welke stijl bij jou past, geef ik per stijl een korte intro.

Hatha Yoga

Binnen Hatha yoga vind je oefeningen die erop gericht zijn beheersing te krijgen van lichaam en geest. Toen Yoga bekendheid verwierf in het Westen was het vooral deze Hatha yogastijl die beoefend werd. Combineer asana’s (lichaamshoudingen) met pranayama (ademhalingstechnieken) om grip te krijgen op je body & mind, stress te verminderen en te onthaasten.

Vinyasa Yoga / Ashtanga Yoga

Vanuit Hatha Yoga ontstond een meer dynamische vorm van Yoga, namelijk Vinyasa of Ashtanga Yoga. In deze stijl combineer je diverse yoga poses tot een dynamische flow. Je gaat letterlijk van de ene houding over naar de andere, en laat zo het bloed door je lichaam stromen.

Yin Yoga / Restorative Yoga

In tegenstelling tot Vinyasa Yoga blijf je bij Yin Yoga langer in een bepaalde pose. Het gaat meer om stilstaan, ontspannen en je organen een inwendige massage geven. Yin Yoga creeert ruimte in je hoofd, je lichaam en je ziel.

Anusara Yoga

Deze yogastijl is the new kid on the block, ze ontstond pas in 1997 als populaire stijl van hatha yoga. Anusara staat voor “flowing with grace”, waarmee de vloeiende bewegingen van de stijl worden uitgedrukt. Binnen Anusara yoga staan 3 A’s centraal: Attitude / Alignment / Action.

Zwangerschapsyoga

Wanneer nieuw leven in je buik groeit, biedt zwangerschapsyoga je houdingen aangepast aan je veranderd lichaam. Het zorgt voor ontspanning, connectie met je kind. Tegelijk versterk je je lichaam & breng je je ademhaling onder controle wat uiteindelijk van pas komt bij de bevalling.

Yoga voor sporters

Een pittig lespakket gericht op het versterken van je core, wat meteen een positief effect heeft op je andere sporten. Fietsen en lopen maakt je spieren korter, Yoga helpt om terug flexibiliteit en rek in die verkorte spieren te krijgen. Het Yoga voor Sporters pakket is heel blessurepreventief gericht. Het maakt je lichaam sterker, flexibeler en zo ook minder blessuregevoelig.

Doga

Komt je hond graag op je yogamat liggen net wanneer je de downward dog oefent, of kruipt hij op je schoot terwijl je kleermakerszit zit? Met dit funny lespakket kan je jouw hond meenemen in je yogamoment. Tip: een lichtgewicht hond is een pluspunt voor Doga ;-) al zijn sommige poses ook mogelijk met de zwaardere loebassen. En heeft je hond er even geen zin meer in? Laat hem dan terug rondcrossen & geniet van zijn speelse bewegingen.

Yoga op de mini-trampoline

De mini-trampoline brengt het kind in je naar boven, maar is ook zoveel meer dan enkel een springinstrument.De beweeglijkheid van de trampoline geeft een extra dimensie aan de yoga poses, het zorgt voor minder stabiliteit waardoor je nog meer op je houding gaat letten. Planking op de trampoline gaat niet als je niet je hele lichaam aanspant, of je danser valt sneller om als je niet stevig op je steunbeen staat en krachtig je ander been in je hand drukt.

Hip Hop Yoga

Vinyasa is een basis voor heel wat andere stijlen, zoals hip hop yoga waarbij je Vinyasa Yoga gecombineerd wordt met ritmische trendy muziek. Het verlaagt de drempel voor jongeren die open staan voor een actieve bewegingsvorm.

In de app vind je ook een ontdekkingspakket met een verzameling van lessen uit de andere lespakketten. Zo kan je alvast de lesgever en de stijl leren kennen.