Evy Gruyaert

Evy Gruyaert leerde Vlaanderen en Nederland de fun van lopen (her)ontdekken en wil met diezelfde positive vibe ook een brede groep mensen met yoga leren kennis maken. Geen clichés, geen zweverig gedoe, neen, down to earth yoga lessen die op een haalbare, betaalbare manier worden gegeven die jij waar en wanneer het jou best past, kan doen. Zelf doet ze al 6jaar yoga intussen, eerst puur recreatief, maar sinds deze zomer ook professioneel. Ze behaalde haar diploma ‘yoga teacher’ eind juni 2015 , bracht eind juni ook het ‘Yoga met Evy’ boek uit in samenwerking met Joachim Meire en startte in september 2015 ook met een digitaal aanbod via een online yoga platform dat eind oktober 2016 omgevormd werd tot een app-versie in samenwerking met sport- en gezondheidspromotiecentrum Energy Lab.

www.evygruyaert.be

www.energylab.be

Marcel Van De Vis Heil

Voor een danser is yoga bijna een logisch vervolg. Toch ben ik per toeval in een yogales terecht gekomen: iemand nodigde mij uit. Ik wist meteen dat ik mijn bestemming had gevonden.  In mijn rol als yoga docent en personal trainer begeleid ik iedereen, die gezond wil leven, maar ook begeleid ik mensen die blessures hebben, herstellende zijn van een operatie, die veel stress of burn-out hebben of mensen die willen afvallen. Yoga, meditatie goede voeding en trainen in de sportschool zijn een ideale combinatie. Ik noem mijzelf ‘lifestyle coach’: iemand die je helpt met yoga, fitness, hardlopen, voeding, ademhalen en meditatie.

Ik heb het voorrecht gehad te studeren met docenten uit verschillende yoga-, meditatie- en sportgerichte stromingen: Hilary Brown, Katiza Ivulic, Kenny Graham, Ross Rayburn, Mark Holzman, Darcy Lyon, Rusty Wells, Larry Schultz, Anat Geiger en vele anderen.

Ik geef yogales bij YogaGarden, ben als personal trainer verbonden aan Healthclub Jordaan. Ik mediteer en beweeg dagelijks (Yoga, Fitness, Hardlopen), en probeer een zo gezond en kwalitatief mooi leven te leiden. Dit is precies wat ik aan mijn studenten mee wil geven tijdens de lessen of persoonlijke sessies.

www.urbanlife.nu

Annick Cuvelier

Yoganic moves is een verwezenlijking van mijn droom en is een smeltkroes tussen m’n passies voor sport, avontuur, yoga en contact met mensen.

Ik kwam bij yoga terecht tijdens een zoektocht naar meer rust in m’n leven. Ik zocht afwisseling met het intensieve sporten en wou ook rust vinden in m’n hoofd. In 2012 zei ik m’n job vaarwel en reisde ik naar Azië om te herbronnen. Ik was niet meer gelukkig met m’n job en leven en was op zoek naar een nieuwe missie met een diepere betekenis. Alhoewel ik heel bang was om alleen te reizen, vertrok ik voor 5 maanden op wereldreis naar Azië.  Deze reis veranderde m’n leven. Ik kwam thuis met het idee om yogareizen te organiseren en daarna was ik gepassioneerd om zelf les te geven. Ondertussen is yoga voor mij een manier van leven geworden, een middel om meer balans te brengen in m’n leven, te groeien, dichter bij mezelf te komen, uitdagingen aan te gaan, te accepteren wat er is, krachtiger te worden in lichaam en geest, een blijer mens te worden, gezonder te leven.

Met Yoganic Moves wil ik jou inspireren om gezond, gelukkig en jouw volle potentieel te leven. Naast yogaleraar blijf ik ook eeuwig leerling en verdiep ik me dagelijks verder in m’n yoga practice.

www.yoganicmoves.com

Joachim Meire

Joachim Meire is de oprichter van de Yogaloft en initiatiefnemer van het Yogaland Festival in België. Hij beoefent yoga sinds 1999 en is een internationaal gecertifieerde lesgever. Hij geeft op regelmatige basis workshops, retreats en leidt Yoga Docenten opleidingen.

De yogastijl die Joachim doceert is een dynamische vorm van yoga en heet Anusara Yoga. Anusara legt de nadruk op een harmonieuze integratie van het lichaam en geest door het beoefenen van asana’s (yogahoudingen), pranayama en meditatie. Het doel van Anusara Yoga is om meer harmonie, vreugde en balans te bereiken op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak.

Met een aangename stem begeleidt Joachim je tijdens de les om telkens te ‘flirten’ met je eigen grenzen en om je te verbinden met de transformerende kracht van yoga. Joachim beschikt door zijn medische achtergrond over een diepgaande kennis van het menselijke lichaam. Aan de hand van duidelijke instructie brengt hij  je op een veilige manier in de yogahoudingen.Op een toegankelijke manier verweeft Joachim ook Yoga filosofie in de les en leert hij hoe je deze ‘Yoga attitude’ verbindt met het dagelijkse leven. Met een ‘down to earth’ aanpak en humor wil hij zoveel mogelijk mensen in contact brengen met het helende en zuiverende effect van yoga.

www.yogaloft.be

Nina Wopkje Bosch

Als net afgestudeerd kunstwetenschapper was ik aan het werk in de galeriewereld. Daar voelde ik me helemaal niet op mijn plaats. Gelukkig kreeg ik al snel het yogavirus te pakken! Het besmette me toen ik net (voor de liefde natuurlijk) van Amsterdam naar België was verhuisd. De volgende stap was een hatha en ashtanga-teacher training in Rishikesh, India, waarna het lesgeven begon in fitnessen, in samenwerking met personal trainers, en verder eigenlijk aan iedereen die het horen wilde. In die tijd volgde ik ook de Yin yoga-teacher training bij Yogagarden. Ik vond de voldoening die ik miste in mijn kunst-tijd, en genoot met volle teugen van de yoga en het delen ervan.

Tijdens mijn twee zwangerschappen maakte het vooral fysieke karakter van mijn yoga-beoefening plaats voor een meer spirituele en therapeutische benadering. Ik volgde toen een aantal opleidingen rond kinderyoga. Het lesgeven aan specifieke doelgroepen, zoals kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een bepaalde hulpvraag, is mijn passie. Mijn missie is het uitdragen van de yogawaarden en -tools, die mij zelf in staat hebben gesteld om mezelf te durven zien, mijn kracht ten volle te ontplooien en zo in harmonie te zijn met mezelf en mijn omgeving. Nee, niet altijd – I’m human! En (nog) absoluut niet verlicht :-)

Momenteel geef ik privélessen, lessen aan mensen met een beperking, kinderyogalessen en organiseer ik kinderyoga-kampjes. Ook verzorg ik lesdagen in de lerarenopleidingen voor kinder- en tieneryogadocenten bij Arterre. Verder geef ik mijn eigen practise tijd en ruimte om zich verder te verdiepen. En knuffel ik mijn eigen kinderen graag zo veel en vaak mogelijk nu ze dat nog oké vinden. Ik hoop jou ook te kunnen aansteken met het yogavirus en wens je veel plezier op je yogamat en -pad!

www.ninasana.be